Tro ikke på alt hvad du tænker

Tro ikke på alt

Du kan fodre hjernen med alskens tanker og billeder, indtryk fra omgivelserne og alt hvad du hører og ser. De sætter et aftryk i din hjerne, og du kan komme til at føle dig trist, deprimeret og afmægtig uden egentlig at være klar over, hvor ødelæggende det kan være for din sindstilstand.

Uanset hvor almindelige du synes dine tanker er, så sæt spørgsmålstegn ved dem, måske er de destruktive for dig.

Måske har du nogle ødelæggende overbevisninger om dig selv, som du ikke er bevidst om, fordi du har tænkt dem så længe, at de er blevet en del af dig.  Måske tænker du at du ikke er social nok, ikke er interessant nok, for sårbar, for kedelig, for uvidende...osv.

Altsammen tanker du har om dig selv. 

Det er blevet din selvopfattelse.

Opfatter du dig selv som utiltrækkende, uintelligent og under gennemsnittet. Som én der aldrig opnår kærlighed, forståelse og respekt fra omgivelserne? Ja, så har du givet så meget næring til disse tanker, at de nu er blevet sandhed for dig.

Dine overbevisninger og tankeliv er som en skabelon for dine oplevelser

Du kan tage fejl, så tro ikke på alt hvad du tænker. Men i stedet kan du bevidst vælge, hvad du vil tænke om dig selv. 

Og dit barn kan gøre det samme.

Hvad et barn tænker om sig selv, og hvordan det oplever sig selv, har indflydelse på dets trivsel og livskvalitet. Derfor skulle vi alle vise interesse for hvad vores børn tænker om sig selv, for som Goethe sagde: 

"Det værste der skulle overgå et menneske, er at det skulle tænke ilde om sig selv"

Men det er nødvendigt at øve og træne for at ændre dine overbevisninger, tanker og følelser og forbedre dit forhold til dig selv.

I SE dit Barn fokuserer vi på en række karaktertræk som fx. evne til Venskab og Selvværd, som alle kan lære at udvikle og gøre til en del af sin personlighed. Men Træning skal der til!

De bedste Tanker

SE dit Barn

P.S.

I eBogen: Sådan giver du dit barn et positivt livssyn bliver du præsenteret for de 3 kendsgerninger der er fundamentet i SE dit Barn og som du kan bruge til at skabe sunde tankemønstre og trivsel i familien.

eBogen koster kun din mail:

Få eBogen her