Selvstudie - Karaktertræk - Selvværd

Hvad er Selvværd?

Selvværd er en grundlæggende opfattelse af egen værdi som menneske. Det vil sige at have en følelse af selvstøtte, at kunne stole på sig selv og holde af sig selv. Selvværdet føles indefra og er baseret på en positiv holdning til sig selv.  

Selvværd er en grundlæggende kvalitet, der hjælper os til at opbygge relationer til andre, så vi kan leve et rigt socialt liv. Selvværdet styrker indlæring, udnyttelse af ressourcer og potentiale. Selvværd giver trivsel og udvikling af tankeliv, følelser og adfærd.

Et barn med selvværd har en opfattelse af sig selv som værdifuld og berettiget til at tage sin plads i verden.

I teksten "Tro på dig selv først" understreger vi at kvaliteten Selvværd er den styrke vi får brug for til at overkomme livets udfordringer - og at kærlighed til sig selv er en naturlig tilstand. Vi ser blandt andet på forskellen mellem selvværd og selvtillid som ofte forveksles og fejlagtigt blandes sammen.

I teksten"Betydningen af relationen til sig selv er underkendt" retter vi fokus på hvad barnet tænker om sig selv, da det får afgørende betydning for hvad barnet gennemlever hver eneste dag. Og vi præsenterer den glædelige nyhed: Alt er tillært! også barnets opfattelse af sig selv - og hvis det bliver nødvendigt, kan det omlæres.