Selvstudie - Karaktertræk - Sund & Stærk

Hvad er Sund & Stærk i krop og sind?

At holde sig sund handler ikke kun om at spise sundt og motionere - det handler også om at TÆNKE på en bestemt måde. Vores Tankers stærke indflydelse på kroppen, kan hjælpe med at holde den Sund & Stærk.

Det er vigtigt for børn, som jo er i konstant udvikling, at få et forhold til deres egen sundhed. Med SundhedsTænkning kan vi bringe dem nærmere målet og hjælpe med at udvikle til at blive stærke både fysisk og psykisk, ved aktivt at styre hen imod det, der gavner kroppen, psyken og det sociale liv.

Vejen bliver banet af sunde tankevaner, og en forståelse for og overbevisning om, at vi selv har magten til at forbedre vores sundhed. For vi kan lære vores børn at en positiv holdning eller ingen holdning til sundhed, er et valg vi træffer, og at det er ikke lige meget hvordan man behandler sig selv, og at det er ikke lige meget om man er sund eller syg.

Sundhed skulle være en naturlig del af barnets hverdag, og vi er selvsagt bedst tjent med at lære SundhedsTænkning så tidligt som muligt. 

I Øvelsen Sund & Stærk lærer barnet at få indflydelse på sin egen sundhedstilstand ved at behandle sig selv selv med kærlighed og omtanke. Det vil ikke udsætte sig selv for fare eller situationer der kan skade hverken fysisk eller psykisk.

I teksten "En investering for livet" dykker vi ned i begrebet “Det hele Menneske”, som betragter mennesket ud fra det synspunkt, at for at fungere optimalt, være sund og trives, må alle behov tages i betragtning. Både fysisk, psykisk og socialt, familien, arbejde, skole etc.      

Vi ser tillige på hvordan vi kan få indflydelse på vores egen sundhedstilstand gennem bevidst sundhedstænkning.   

I teksten "Sundhedstænkning er sand forebyggelse" beskæftiger vi os med hvordan børn i det daglige kan holde sig sunde og stærke både fysisk og psykisk. 

SundhedsTænkning er forebyggelse, med troen på at kroppen kan holde sig sund og stærk, med de rette vaner og rytmer som er naturlige for kroppen, og med vished om, at man altid selv kan gøre noget for at styre og bevare sin sundhed.