Igangværende Lektion
Kursus indhold

En investering for livet

Hvordan holder man sig sund?

Når vi tænker sygdom og sundhed, er det indlysende ikke alene at studere, hvorfor folk bliver syge, men også rette blikket på dem, der holder sig sunde. Hvordan lever de? I disse tider hvor vi taler om livsstilssygdomme, er det et yderst relevant spørgsmål. Det gælder både fysiske og psykiske tilstande.

Ved at nøjes med at definere og beskrive psykisk eller fysisk ubalance, hvordan det kommer til udtryk, hvor mange der lider af fx træthed, koncentrationsbesvær, depression, fedme, ensomhed, og den store folkesygdom stress, bliver vi ikke et hak klogere på, hvad der karakteriserer det fysisk og psykisk sunde menneske.   

Næsten dagligt ser vi overskrifter, der vedrører stress, og vi læser side op og side ned om symptomerne: Sådan holder du øje med, om du er stressramt, lyder det, og ikke et ord om, hvordan du er havnet der.     

Det hele menneske

For at kunne forstå og tage hånd om vores sundhed, må man hele vejen rundt og se på alle aspekter af tilværelsen:  Kroppen, det sociale, arbejdslivet, holdninger, familien, værdierne, selvopfattelsen, og meget meget mere. Det er det vi kalder helhedssyn. 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem