Selvstudie - Karaktertræk - Indre Ro

Hvad er Indre Ro?

Indre Ro er liv i balance og ligevægt, som kun findes ét sted: I sindet, som er vores tanke- og føleverden. Men både tanker og følelser kan køre afsted med os i en sådan grad, at vi ikke kan stoppe dem - og den Indre Ro er forsvundet. For tanker kan lave så meget ravage, at roen må vige pladsen.

Men den Indre Ro er der stadig helt inde bagved - det kræver blot, at vi kalder på den og vækker den til live igen - denne rolige fredelige sindstilstand. 

Fred og Indre Ro er karaktertræk som medfører tilfredshed, taknemmelighed og tålmodighed med evne til at drage sunde beslutninger.     

I Teksten "Bølger på sindets oprørte hav", retter vi fokus på sindets stærke indflydelse på, om vi har smertelige eller fredelige følelser, og hvordan tanker og følelser, der farer i alle retninger, undergraver sindets ligevægt.

Vi ser på hvordan den Indre Fred forstyrres af travlhed, bekymring og utålmodighed, og hvordan deres modsætning - Tålmodigheden - er en sikker guide til Indre Ro.    

Med teksten "Hver dag byder på et valg", ser vi på hvordan destruktive tanker og følelser ødelægger den Indre Ro. Vi retter fokus på, hvorledes vi ved at anvende kontrol af Tanken, både kan ændre adfærd, vaner,  følelsesmæssige reaktioner og tillige opnå Indre Ro. For Indre Ro er ro i Tanke og følelse.    

Evnen til at træne Tanken til at holde sig i de rette baner, er ikke alene de voksnes domæne - men indgår også i opdragelse af børn. For vi kan alle lære hvilken Tankegang der vil være frugtbar - om vi vil vælge at praktisere uro eller Indre Ro.