Igangværende Lektion
Kursus indhold

Hver dag byder på et valg

Der er behov for at vinde overblikket og selvkontrollen tilbage, så fysisk og psykisk balance og Indre Ro bliver genfundet. Fred og Indre Ro er karaktertræk vi alle skulle stræbe efter, og ikke bilde os selv ind, at fred og ro er noget kedeligt, som min ven ved Furesøen havde opfattet det.

Indre Ro og Fred har sin rod i indrebalance, som medfører tilfredshed, taknemmelighed, koncentrationsevne, tålmodighed, respekt for andre, og evnen til at drage sunde fornuftige konklusioner - kvaliteter, der betegner en rolig fredfyldt person.

 

Hver dag har vi valget, om vi vil søge mod

en urolig eller fredfyldt sindstilstand

 

En god begyndelse

Det starter med afspænding. Vi bringer os i en dyb afspændt tilstand, hvor vi befrier kroppen for fysiske spændinger, der kan distrahere sindet. Spændingerne letter, og du befinder dig i en tilstand, hvor du på en gang er meget vågen og meget rolig.

Når både krop og sind er afslappet, bliver hjernens svingninger langsommere. Denne tilstand er beroligende, behagelig og fredfyldt, fordi den normale småsnakkende og forstyrrende tankestøj er stilnet hen.

I den vågne aktive tilstand er hjernesvingningerne ca 14-21 pr. sek., det vi kalder Beta.

Alfa-niveauet er den afslappede tilstand med hjernesvingninger på ca.7-14 svingninger pr. sek., hvor spændte organer slapper af - og blodtryk, puls og kroppens øvrige funktioner stabiliseres.

Alfa-tilstanden er behagelig og fredelig, og derfor den optimale afspændte tilstand for TankeTræning.

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem