Igangværende Lektion
Kursus indhold

Hvordan får man en ven?

Den eneste måde at få venner på, er at være en

- Emerson

Forudsætningen for at have venner er selv at være en ven. I første omgang har vi måske den overbevisning, at venskaber sådan bare kommer helt af sig selv, at de spontant opstår mellem mennesker, der respekterer hinanden. Og så beskæftiger vi os ikke mere med det. Men helt så ligetil er virkelighedens verden nu ikke.

Man skal faktisk kunne noget for at få en ven og være en ven. For venskaber handler om relationer, og om hvordan man omgås hinanden, og det er noget man lærer  efterhånden, som man vokser op og udvikler sig. Man må vide noget om, hvordan man bærer sig ad med at blive venner. Man må have personlige egenskaber som selvværd, empati, give plads til andre, og balance mellem egne og andres behov. Med andre ord må man have en række sociale kompetencer, som har noget at gøre med, hvordan man fungerer i forholdet til andre mennesker.

Inden for rækkevidde

Hele livet igennem stilles vi over for sociale krav: I familien, i skolen og på arbejdspladsen. Vi skal kunne tilpasse os, samarbejde, løse konflikter og tillige danne tættere relationer og knytte bånd, som vi gør i venskaber.    

Vi har brug for at komme godt ud af det med hinanden, tage hensyn og være venlige, så vi kan have fællesskab og gensidigt støtte hinanden. Og det er vigtigt for børn at få udviklet disse evner, for positive tætte og velfungerende menneskelige relationer bevirker, at vi har det godt med os selv og vores medmennesker.    

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem