Igangværende Lektion
Kursus indhold

Målet er nået

Når det går op for os, at vi faktisk tilfører os selv mere smerte ved at være utilfredse, åbner vi døren til et mere meningsfuldt og rigt liv.

Ved at måle livets mening på de ting vi kan anskaffe os, mister vi evnen til at sætte pris på det vi har. Taknemmelighed derimod kan øge vores glæde ved livet på en måde, som det næste forbrugsgode aldrig vil kunne.

Sammen med andre forsømte egenskaber og karaktertræk som engagement, positiv forventning  og opmærksomhed giver taknemmelighed en sjælelig opløftelse. Vi får fokus på de gode ting, der giver mening - vi begynder at lægge mærke til og værdsætte stort og småt.

 

Et positivt karaktertræk

Taknemmelighed er et karaktertræk, der gør os mere venlige, gladere, mere positive og vågne med en klarere bevidsthed. Vi bliver simpelthen mere opmærksomme på alle livets goder. Vi stopper op og siger TAK, det kan man ikke hvis man er travl og stresset. Så taknemmelighed kræver, at man gearer ned, reflekterer over det, der foregår lige nu - simpelthen bruge tid på at erkende, hvad vi værdsætter og sætter pris på. 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem