Igangværende Lektion
Kursus indhold

En bil uden bremser

‘Få kontrol over tanken, ellers får den kontrol over dig‘

- Kinesisk ordsprog

Selvkontrol får os ud af sengen om morgenen     

“Without discipline Man will ruin himself”

 -Indisk ordsprog

Måske vækker ordet disciplin negative associationer hos dig. Måske forbinder du det med at stå skoleret overfor autoriteter, nægte sig selv at nyde livet eller være spontan. Men selvbeherskelse, mådehold, viljestyrke og selvdisciplin, som alle er betegnelser for selvkontrol, har grundlæggende betydning for både indre og ydre trivsel.    

Næsten ligegyldigt hvad vi foretager os, er der selvkontrol involveret. Uden den ville vi aldrig komme ud af sengen om morgenen, komme på arbejde og gøre vores pligter. Vi bruger den til at beherske os og regulere os selv, styre vores impulser, lyster og behov, så vi kan leve et sundt og velordnet liv, og opnå de mål vi sætter os.

Vi har selvkontrol, selvbeherskelse og selvdisciplin, når vi er på arbejde, når vi er i kontakt med andre, når vi tålmodigt venter på at barnet får taget tøj på. Vi har selvkontrol, når vi behersker os, og styrer lysten til at spise mere, forlade et kedeligt møde, gå ud i det gode vejr, ta´ en lur, og til at lægge vores bekymringer til side, når vi hygger os med familien. 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem