Igangværende Lektion
Kursus indhold

Herre i eget Hus

Vi tager ejerskab i vores eget liv ved at skabe indre tilfredshed styret indefra. Vi bliver ansvarlige medskabere af vores tanke - og føleverden. Frem for at støtte os til det vanemæssige og velkendte, der blot forhindrer personlig vækst, vender vi blikket indad og hviler i troen på vores indre storhed.

Vi bliver “Herre i eget Hus” ved at beslutte at leve efter en livsfilosofi, der giver selvherredømme over vores egen verden - vi lader os ikke nøjes med mindre end det.         

Hvordan kan vi have selvrespekt, hvis vi ikke er klar over, hvem eller hvad der styrer os? At gøre os dette bevidst, er den eneste måde, hvorpå vi kan få herredømmet over vores liv. Når alt kommer til alt, må vi være kommet til denne verden, ikke for at være marionetdukker, men for at lære at styre livet indefra, så det bliver vores eget liv, og ikke de andres. Først da kan vi få selvrespekt. Først da kan vi vise respekt for det ‘selv’ vi dybest set er.    

 

Kvaliteten af det liv du lever

 

Din velfærd eller lykke afhænger af det menneske du er

 

At leve et værdigt liv med selvrespekt og selvagtelse kan relateres til det værdisæt, eller de leveregler vi styrer efter. Mangler vi en  referenceramme for vores adfærd og valg, er det yderst vanskeligt for et menneske at stå frem med værdighed.

Værdier er idéer eller koncepter om, hvad vi anser for vigtigt i livet, noget der er umagen værd at leve efter. Det er det billede vi har af det gode liv. Værdier er noget vi har en stærk følelse for, de bliver som en slags standarder for, hvordan vi dømmer værdien af både indre og ydre tilstande.  

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem