Igangværende Lektion
Kursus indhold

Én stor familie

Samhørighed i familien

Vores biologiske familie er vores første oplevelse af samhørighed. Kvaliteten af det fællesskab vi bliver født ind i giver os en bestemt opfattelse af hvad familieskab er, og det bringer vi med os videre i livet. Familien skaber en grad af forbundethed, følelsen af at høre til i verden, at have en plads i verden, som får konsekvenser for måden hvorpå vi relaterer os til andre mennesker, kolleger, venner, partnere, fremmede vi får en snak med, eller blot en ordveksling ved busstoppestedet.

 

Familien - et minisamfund    

Fra tidernes morgen har familien været samfundets fundament. Familien fungerer som et lille samfund, hvor børn lærer om kulturen, om kærlighed, sammenhold og respekt for hinanden. Kodeordet er samhørighed og fællesskab. Derfor er harmoni en betingelse for at få tingene til at køre for at opretholde et fasttømret fællesskab med empati, samarbejde, venlighed, og omsorg for hinanden, fordi vi som familie udgør en helhed. Hvad der skader en del af familien, skader hele familien.

Det er i familien, at menneskelig samhørighed skabes med respekt for det enkelte menneskes værdighed. Og de første lærere er far og mor. Deres gensidige tillid og kærlighed skaber et sikkert miljø for barnet, som vil vokse op med selvværd, og evnen til at give og dele som et smukt træk i personligheden. 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem