Sådan bruger du øvelserne
Som du har set i de den foregående vejledning, så er der to versioner af hver øvelse.
I den almindelige udgave er der en afslutning der gør dig vågen og frisk og som kan høres om morgenen eller hvornår det passer...
Hvis øvelsen høres i sengen om aftenen, så er det oplagt at vælge versionen med soveslutningen, hvor musikken forsætter, mens man langsomt falder i søvn.
Det kan ske, at du falder i søvn under øvelsen og det er helt OK.
Underbevidstheden tager stadig budskabet ind, selvom man sover.
Det er faktisk ret fantastisk og det er noget du kan læse mere om her >>>
Det er ikke afgørende om du sidder eller ligger når du hører øvelsen, det vigtigste er at du kan være uforstyrret og kan lukke øjnene mens du TankeTræner.
Hvis dine tanker flyver væk, så bringer du blot opmærksomheden tilbage på øvelsen når du opdager det. Det kræver træning at kunne holde fokus, så bare hæng i…
I øvelsen bliver du bedt om at SE dit barn i forskellige situationer. Det kræver ligeledes træning at kunne se noget med sit indre blik. Så hvis du “ikke kan se noget”, så er det nok at “tænke” de billeder der bliver sagt… det virker stadig.
Din evne til at visualisere kan ligesome alle mulige andre evner, trænes - så det bliver nemmere jo mere du øver dig.
Når barnet hører øvelsen, så er vores anbefaling at du sørger for at gøre det til noget uhøjtideligt. Dvs. barnet kan ligge, sidde, lege eller hvad det har lyst til, og skal hverken tvinges til at sidde i skrædderstilling eller ligge fuldstændig stille.
Desuden bør du som udgangspunkt afholde dig fra at f.eks. at sige: “Du skal høre denne her øvelse så du kan få mere selvværd, blive en bedre ven, eller holde op med at opføre dig sådan som du gør”
Det er en fantasileg. Det er ikke noget forkert der skal fjernes, men noget positivt der skal tilføres.
Forstå mig ret - indpakning er vigtig!
Så servér øvelsen som en historie, en afslapningsøvelse, et ninjahjernetanketræningsprogram, wonder womans hemmelige våben eller hvad der nu passer til dit barn. Lyt selv til børneøvelserne, så du ved hvad dit barn lægger ører til.
Så hvor tit I skal høre øvelserne?
Som med enhver anden form for træning, så gælder det om ikke at overdrive, men om at starte stille og roligt.
Start med et par gange om ugen eller tre og så byg op derfra. Hvis du vælger faste dage og tidspunkter til at bruge øvelserne, så gør du det nemmere for dig selv.
God TankeTræning!