Igangværende Lektion
Kursus indhold

Tankens Kraft

Vi er, hvad vi tænker.

Alt hvad vi er opstår med vore Tanker. Med vores Tanker skaber vi verden.  

- Buddha 


SE dit Barn handler om at lære at anvende menneskets allervigtigste redskab: TANKEN

- Det er den mest værdifulde gave, du kan give til dit barn

Tanken er vores kæreste eje, vores største ressource, men også vores største begrænsning, afhængig af om vi fylder den med konstruktivt eller destruktivt materiale. For Tanken påvirker vores sindstilstand som igen påvirker vores trivsel og livskvalitet.

Det hele starter med tanken - tanken sætter alting i gang. Den er ansvarlig for vores følelser og handlinger, og selvom den er usynlig, har den en voldsom magt. Men det meste af tiden er vi ikke bevidste om, hvilke tanker vi sætter i gang, og at vi rent faktisk ser virkningerne af dem i vores følelser og handlinger. 

Vi tror måske ikke lige, at Tanker har så stor betydning, det foregår jo inde i hovedet, og tanker er helt usynlige. Men intet kunne være mere forkert. Vi lærer ikke om tankens kapacitet og magt, det er ganske forsømt, og det kan på nogle områder blive skæbnesvangert for os, for tanker kan både skabe og ødelægge. Dertil kommer at de fleste af de tanker vi tænker sker helt automatisk, vi er slet ikke klar over at vi tænker dem, fordi det foregår ubevidst. De lever ligesom deres eget liv.

Men vi kan få indflydelse på følelser og adfærd ved at have tankerne under kontrol, så de ikke går deres egne veje. Har vi dem under kontrol, kan vi vælge at tænke rolige fredelige tanker af høj kvalitet, og tænke os om inden vi sætter handlinger i gang. 

Kontrol over Tanken er menneskets største og fornemste opgave. Når først vi får herredømmet og kontrol over tanken, kan vi styre vore handlinger til gavn for os selv og helheden. Så kan vi bruge vores fortræffelige hjerner med omtanke og skabe en strålende lys verden.

I SE dit Barn lærer vi bevidst at påvirke Tankerne og bruge menneskets medfødte evne, til at vælge hvad vi vil tænke, så vi kan forme vores eget liv i en positiv retning.  

Ideen om at; du høster som du sår - du bliver som du tænker - hvad du bliver fyldt op af, bli'r du er fundamentet i SE dit Barn

Tænker du vrede bliver du vreden, tænker du glæde bliver du glæden. Der er ikke noget hokus pokus ved det. En person der tænker negative dystre tanker ser det dystre, det er sådan verden sanses og opfattes. Øjnene kan ikke se andet, fordi tanken fortæller dem hvad de skal se.

I BørneØvelserne lærer barnet, at man kan få kontrol over sine tanker, og at man kan begynde at tænke på en helt ny måde - for der er altid en anden måde at tænke på. 

Drengen Hubert, der er en gennemgående figur i alle BørneØvelserne, repræsenterer den alternative tanke, der hele tiden fokuserer på den tanke, der tjener barnet bedst. Hubert opdrager på den måde barnet til at have en indstilling og tanker, der svækker det negative og styrker det positive. Barnet lærer efterhånden at få indflydelse i sit eget indre, og at man selv kan vælge sine tanker og følelser. 

Barnet lærer, at vi møder tilværelsen med et sæt “briller“, der medfører, at vi ser ganske bestemte ting. Nogle ser det mørke triste, andre det lyse. Børn kan lære, at det ikke er lige meget, hvad de tænker, at tanken påvirker humøret, og at man med Tanken, kan ændre indstilling og ændre farven på brillerne. Efterhånden kan de lære at kontrollere hvad de føler, fordi de kan kontrollere hvad de tænker.

Vores vision er, at uddanne en helt ny generation af unge mennesker, der har OMTANKE og evne til at gennemskue konsekvenserne af deres Tanker og handlinger. Det er muligt, for mennesket er det eneste væsen, der er blevet udstyret med en høj intelligens og skelneevne, der sætter os i stand til at bruge Tanken til at forbedre individet, og gøre verden til et bedre og mere fredeligt sted til alles bedste.