Igangværende Lektion
Kursus indhold

Afspænding

TankeTræningsØvelserne starter med afspænding. Vi bringer os i en dyb afspændt tilstand, hvorved vi befrier kroppen for fysiske spændinger, der kan distrahere sindet. Spændingerne letter og du bringer dig i en tilstand, hvor du på én gang er meget vågen og meget rolig.    

Når både krop og sind er afslappet bliver din hjerneaktivitet langsommere. Du befinder du dig på alfa-planet, til forskel fra det hurtigere beta-plan, som er den vågne aktive tilstand hvor hjernesvingningerne er betydelig hurtigere.

Alfaniveauet er den afslappede tilstand hvor spændte organer slapper af og blodtryk, puls og kroppens øvrige funktioner stabiliseres. Alfa-tilstanden er beroligende, behagelig og fredelig, fordi den normale småsnakkende og forstyrrende "tanke-støj" er stilnet hen, og derfor den optimale tilstand for TankeTræning.

Det er netop denne tilstand, der gør dig modtagelig for den mentale træning. Der er her du kan omprogrammere, fordi din Underbevidsthed er åben og modtagelig for input når du slapper af i krop og sind. Det er her du kan skabe forandringer i dit liv. Og efterhånden som du får trænet, bliver du mere og mere istand til at bringe dig i denne afspændte alfa-tilstand.    

Måske synes det svært for dig at slappe af, men fortvivl ikke, for med øvelse bliver det nemmere at få krop og sind til at falde til ro. I Øvelserne bliver du guidet, for det er en stor hjælp at få instruktion undervejs. Du begynder afspændingen med at tage en dyb indånding, og mens du ånder langsomt ud lader du afslapningen brede sig ud i hele kroppen. Du bliver bedt om at lade din opmærksomhed gå indad og mærke kroppens forskellige dele, som efterhånden slapper mere og mere af.   

Med afspændingen gør du dig modtagelig for mental påvirkning ved at skabe ro og stilhed i bevidstheden. Herefter retter du opmærksomheden mod dit indre og dit mål og den guidede TankeTræningen kan begynde.