Igangværende Lektion
Kursus indhold

Koncentration og Fokus

En vigtig del af den mentale træning er Koncentration -  hemmeligheden bag al fremgang. Koncentration er nødvendig, når du skal opnå noget og lære nyt. Er din opmærksomhed spredt for alle vinde, er den flakkende og adspredt, så kan du ikke samle dine tanker. Koncentration udebliver og du opnår ingenting. 

Alle fremskridt afhænger af koncentration og fokusering. Spørg bare en sportsmand, musiker, forretningsmand eller gymnasieelev. Vi opnår ingenting hvis vi ikke kan samle os om opgaven.  

For at kunne koncentrere dig, trækker du al den opmærksomhed du har spredt ud til alle sider tilbage - væk fra den fysiske verden mod den indre verden - hvor du samler din opmærksomhed på det du ønsker at opnå. Fx. at SE dit barns glade strålende ansigt.

Koncentration er som at rette en projektør på een bestemt ting. Når du har rettet projektøren på dit mål, zoomer du ind og nu fokuserer du. Fokus er at fastholde opmærksomheden og retningen for det mål du har sat dig. Du holder hele tiden tanken på dit mål og nu formidles tanken til resten af kroppen, og du føler glæde ved at SE det dejlige barneansigt. 

I SE dit Barn bliver du guidet til afspænding af kroppen som gør dig modtagelig for mental påvirkning ved at skabe ro og stilhed i bevidstheden. Herefter retter du opmærksomheden mod dit indre og det mål, som er temaet i den guidede øvelse. Fx: jeg SER glæde, taknemmelighed eller selvværd i mit barn.

Gennem vedholdende gentagelse og fastholdelse af tanken, billeddannelsen, understøttet af bekræftende ord, vil dit ubevidste sind acceptere prægningen som til sidst bliver en ny overbevisning og en ny adfærd - du har installeret et nyt tankemønster i dit sind.