Igangværende Lektion
Kursus indhold

Perception - kan jeg se det hele fra en anden vinkel?

Change of perspective

At ændre perspektiv er en mental beslutning. Du bestemmer dig for, at du vil se sagen fra en anden vinkel. Og der er mange vinkler. Sammenlign det med, at du sætter dig forskellige steder i din stue. For hvert nyt sted du sætter dig, ser stuen forskellig ud, og du kan opdage noget nyt, som du aldrig har lagt mærke til før.

Når jeg indser, at min måde at opfatte en sag på, og dens medfølgende reaktioner ikke fører til noget konstruktivt, har jeg erfaret, at der er behov for en ny opfattelse.

Fordi vi tænker og opfatter vanemæssigt, kan det være så indgroet, at det synes umuligt at ændre på.  Men hvis det ikke virker, sådan som det kører nu, vi ændre det. Ligesom Jonas fortæller, at han måtte ændre på noget for at nå sine mål, og det kræver åbenhed, fleksibilitet og villighed. Og fremfor alt giver det livet bevægelse og drive, og baner vejen til at få herredømme og selvkontrol, frem for at forblive fastlåst.

 

Ændrer du din opfattelse, ændrer din oplevelse sig        

Med en ændret opfattelse står vi et nyt sted inde i os selv og skuer ud over verden. Vi ser det hele fra en ny vinkel, og det kan blive det herligste syn af alle.

Når alt forbliver ved det gamle, fryser vores udsyn fast. I stedet vil vi give slip på vores vanemæssige opfattelse og erstatte den med en kærligere opfattelse, med glædesbriller eller tålmodighedsbriller, så vi igen kan mærke glæden eller taknemmeligheden. For når den ikke er der, føler vi os drænet og energiforladte.   

 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem