Igangværende Lektion
Kursus indhold

Den kloge gartner

 

Mennesket er som et frø.

Hvis det er godt dyrket, kultiveret, vil det bære god frugt

 

Hvis jeg ønsker at mit liv skal have gode resultater, må jeg gøre som den kloge gartner. Han luger ukrudt og planter, og sår med nye friske sunde planter og frø, som han vander og gøder.

Vi mennesker kan gøre det samme. Vi kan så gode Tanker som tålmodighed, venlighed og tolerance, som vi gøder og vander ved hjælp af vedholdende opmærksomhed.

Livets resultat vil blive godt eller skidt afhængig af vores Tankes Kvalitet. Hvis vores sind er fyldt med gode Tanker og følelser, får vi indre ro og balance, hvor fredsforstyrrerne som jalousi, vrede, egoisme og grådighed er luget ud.

Vi luger ud ved at blive bevidste om, at negative tanker, følelser og handlinger ikke alene skader os selv, men også andre, hvorefter vi retter fokus på de kvaliteter, vi ønsker skal vokse sig store og stærke.   

Hvilke tankefrø vil vi så?

Ønsker vi at være vrede utilfredse individer, nej vel! Hvordan ønsker vi så at være? Det finder vi ud af ved at kigge nærmere på os selv, inde i os selv, vores værdier, ønsker og mål, og hvilke kvaliteter vi har brug for at fremelske.

Vi kunne ønske at så Tankefrø, der gør os til en bedre familiefar/mor, leve mere tilfredsstillende liv, finde mening, blive mere tålmodige, disciplinerede. Mere sjov og eventyr, mere viden, mere selvværd. Klare sig bedre til eksamen, blive en venligere ekspedient i tøjbutikken, en mere engageret underviser…  Eller nu vil jeg se glæde og skønhed overalt, nu vil jeg se mine egne og andres gode sider…  

 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem