Igangværende Lektion
Kursus indhold

Lad os løfte os et skridt nærmere målet

Er fyldte maver og bløde dyner og puder virkelig nok?

Videnskab og teknologi har forbedret vore fysiske og materielle levestandard. Men ikke desto mindre har vi hårdt brug for udvikling af højere moral, mere hjerte, træning og udvidelse af vores menneskelige evne.

Der er ingen hjælp at hente i moderne undervisning, som udvikler intellektet, men kun gør lidt eller intet for at udvikle gode kvaliteter. Og til hvad nytte er så al den viden, hvis menneskets karakter ikke følger med?  

Der er millioner af mennesker, der er velbevandrede i alverdens viden. Men bidrager den til omtanke og respekt for medmennesket?

Hvad gavner uddannelse - for selv efter at vi har studeret alle bøgerne og er blevet kloge, ved vi stadig ikke hvem vi er, hvorfor vi tænker som vi tænker, føler som vi føler, og gør som vi gør.

Skal vi virkelig bruge alle disse ungdomsår på bare at kunne fylde vores maver og ligge i bløde dyner og puder?

 

Videnskaben om mennesket  

Materielle ting, og den evige stræben og praleri af både at være klog og rig løfter ikke sløret for, hvad mennesket egentlig formår.

 

Bøger… taler kun sjældent eller aldrig om, hvad børn kan få ud af sig selv, om de kræfter der lige fra fødslen er til stede i hvert enkelt barn

-John Holt

 

Mennesket bærer nøglen til at opdage den egentlige videnskab… Videnskaben om sig selv. Når mennesket modnes, og disciplinerer sig til at fremelske og nære de indre menneskelige kvaliteter, praktisere dem, og leve dem er vi kommet nærmere målet.

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem