Igangværende Lektion
Kursus indhold

Du drejer tanken i den retning, der tjener dig bedst

Korrekt tænkning

Kognitiv terapi går, som vi har set, ud på at lære at tænke positivt og konstruktivt. Vi lærer at identificere negative destruktive tanker som: Det bliver aldrig bedre, Alting går dårligt for mig, Ingen elsker mig. Og videre får vi hjælp til at omformulere og ændre de negative tanker.

De kognitive teknikker er relativt ligetil, og selvom de ideelt set bør læres i selve den terapeutiske proces, kan de grundlæggende teknikker læres, og gavne de fleste mennesker. Som beskrevet er teknikkerne oprindeligt udviklet til at afhjælpe depression, men det har senere vist sig, at det også er en ganske effektiv metode i mange andre sammenhænge end depressive tilstande.

Alle kan høste frugterne af kontrol af tanken, det er ikke kun for de syge, men de raske kan blive endnu sundere og udvikle sig yderligere.

 

Hvor fører min tanke mig hen?

 

Et menneske kan opholde sig så længe ved en tanke,

at den tager ham som fange

-George Serville

 

Vi kan komme på afveje, og blive fanget i et negativt tankespind. Hvor fører denne tanke mig hen? må vi spørge. Den gavner mig ikke, der må findes en bedre måde at tænke på lige nu, så jeg får et andet resultat.

Hvis vi fralægger os det ansvar, bliver vi offer for omstændighederne, men heldigvis kommer Den Kognitive Metode os til hjælp her.     

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem