Igangværende Lektion
Kursus indhold

Tal til dit barn når det sover

Værdifuld skabning

Mennesket er en værdifuld skabning, den skabning på jorden som har bevidsthed til at nå “himmelske højder“. Værdien ligger i vores evne til at vælge og beslutte, hvad vi vil tænke, og dermed også hvordan vi vil anvende det talte ord. En ko er ikke herre over, hvornår den vil brøle, ej heller en hund hvornår den vil knurre. Mennesket kan vælge, om det vil tie eller tale, og bestemme ordenes kvalitet.

Ord har kraft som en atombombe, siges det. Taler vi kærligt og opmuntrende til et menneske, der er dybt fortvivlet, kan ordene give fornyet mod og styrke. Omvendt kan nedværdigelse og pessimistisk tale knuse håb. Med ord kan du få både venner og fjender, fornedre eller højne både dig selv og andre.

 

Termometeret viser kroppens temperatur. Tale og adfærd viser den mentale kvalitet.

 

Ord har magt

Underbevidstheden modtager alt uden censur. Siger du noget negativt til dit barn, opfattes det som en sandhed. Underbevidstheden har ingen ansvarsfølelse eller skelneevne, den gør blot hvad den får besked på. For underbevidstheden er der ingen forskel på, om den skaber himmel eller helvede. Her findes ingen samvittighed.

Læg mærke til, hvordan du taler. Det er klogt at have fred i sindet, og fylde samtalen med positive tilfredse udtryk. Vær opmærksom på, at børn lytter med og registrerer alt, hvad der foregår i familien.

 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem