Igangværende Lektion
Kursus indhold

Tankespor

Vanen danner karakteren

Vi gentager lige de vise ord:

Først fødes tanken, som bliver til en handling

Handlingen udvikler sig til en vane

Vanen danner karakteren.

Reaktioner og adfærd, som er blevet en vane for sindet, altså måder der er typisk for vores opførsel, bliver en del at os. Vanen påvirker vores personlighed, den danner et mønster, derfor kalder vi det personlighedsmønstre, og når vanemønstret er udviklet, reagerer vi med det helt automatisk.

Et personlighedsmønster er det, der er typisk for en person - en hidser sig altid op og slår i bordet, en anden bliver fornærmet eller skuffet. Nogen råber og skriger, smækker med dørene eller går sin vej. Andre er rolige velovervejede, omsorgsfulde, tålmodige.

De fremtrædelsesformer der er udtryk for personligheden

skaber karakteren

Mønstrene dannes

Menneskets tanker, følelser og handlinger kan bedst forstås som resultatet af de informationer, vi har lagret i vores hukommelse, det Pavlov lærte os som betingede reflekser.

Forstærket gennem vores opvækst dannes mønstre, der er ubevidste antagelser, som grundlæggende er blevet vores opfattelse af os selv og omverden. Vi lærte bestemte vanemønstre, som påvirker hele  personligheden, fordi de skaber vores virkelighedsopfattelse. De bliver vores sandhed om os selv og verden.

 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem