Igangværende Lektion
Kursus indhold

Uddannelse for at leve - eller Uddannelse for Livet

Menneskets værd er forsømt og ignoreret

Alting omkring os funkler og glitrer - samfundet er i vækst, siger de hele tiden. Vi planlægger og gennemfører kæmpe projekter - vi udvikler og udvikler, det bliver ved og ved.   

Vi skilter med velstand, supermarkeder bugner med varer, store huse, biler, broer og veje, teatre, operahuse, messecentre, kulturhuse, tøj og ting, alt dette er værdi for os.  

Men vi glemte lige at skabe og planlægge og gennemføre et helt andet projekt:

 

Lægge en plan for at opbygge et samfund med moral og værdier, der har til hensigt at skabe menneskelighed.

 

For samfundet kan først fungere og blive lykkeligt, når vi mennesker er sunde og ligevægtige, når vi værdsætter vores evne til at bruge intellektet klogt, rettet mod samhørighed og medmenneskelighed.   

 

Alt er steget i værdi - undtagen mennesket

 

Så længe det ydre, de materielle værdier har dominans vil vores samfund være styret af lukkede hjerter med lav moral, og menneskets værd vil fortsat blive forsømt og ignoreret.

 

De lukkede hjerter

Mangel på indføling, forståelse, empati og medmenneskelighed fylder desværre det store billede i samfundet. Jagten efter lykke maser sig frem og siger mig først, mig først.

De lukkede hjerter som ser stort på konsekvenserne af tankeløs adfærd gennemstrømmer hele samfundet, og dikterer kvaliteten, eller mangel på samme i vores liv. Vi ser det i regeringer, indenfor sundhed, finansverdenen, i trafikken, på arbejdspladsen, overfor miljøet…

 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem