Igangværende Lektion
Kursus indhold

Så et tankefrø

Tanker er som frø, der bliver sået i vores sind. Hvad enten du føler ro og ligevægt eller smerte og frustration er årsagen tankefrøets kvalitet.

Nogen frø har vi selv sået, andre har nogen eller noget udefra lagt i os. Men frøet har spiret, og er det skadelige tanker forurener det vores indre, og står i vejen for det klare rene sind med fine karaktertræk.   

Tankefrø sås hele tiden

Vi påvirker og påvirkes af hinanden med vores Tanke, og det sker indirekte og ubevidst. Andre gange med fuldt overlæg. Medierne er eksperter, det er det de kan - påvirke andre. Men mennesker generelt påvirker hele tiden hinanden, det bliver til den offentlige mening. Ikke fordi de er omhyggelig gennemtænkt, men fordi store folkemængder tænker i disse bestemte tankebaner, og fører andre med sig.

Det gode og det dårlige afhænger af dig

Det siger sig selv, at hvis vi påvirkes af andres tanker, påvirkes vi også af vores egne - allerstærkest af vores egne. Andre påvirker os lejlighedsvis, men os selv påvirker vi hele tiden.   

Vi forestiller os, at Hr. Jensen planter et blommetræ, citron, appelsin eller ribs, solbær eller hindbær. Frugterne vil være sure, søde eller bitre alt efter frøets karakter. Solen får frøet til at spire, vokse og gro for til sidst at bære frugt - solen var den samme, men resultatet afhænger af, hvad du såede.

Så nu spiser han de sure og bitre frugter, som han fik sået, og det er ikke det, der behager ham, så han er utilfreds ulykkelig, beklagende og vred.

Han glemmer, at det var ham selv der såede de sure frugter med negative Tanker tilbage i tiden, og nu høster han frugten af sine egne tanker, følelser og handlinger. De sure bitre frugter kunne vise sig i det fysiske liv på forskellig måde:     

 

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem