Igangværende Lektion
Kursus indhold

En måde at leve på

Hvad er det vi med rette kan forvente af vores børn?

Svaret er entydigt:

 

Udvikling af positive karaktertræk

 

Vi vil ikke lade Rosenthals viden ligge ubrugt hen. Han såede et Tankefrø i lærernes, sind uden at de var klar over det (se foregående lektion).

Nu vil vi bevidst så et Tankefrø i vores eget sind med troen på, forventningen og overbevisningen om, at vores børn har latente evner, muligheder, og de fineste karaktertræk, som blot ligger og venter på vores hjælp til at få dem hentet frem. Vi kalder på de træk, der får barnet til at blomstre.

Derfor interesserer vi os for barnets udvikling af karaktertræk og menneskelige kvaliteter, så det kan leve livet fuldt ud. Det er bedre at udvikle de positive sider end at prøve at udbedre de negative. Det gør vi ved at rette fokus på den adfærd, vi ønsker mere af, frem for den adfærd, der er mangelfuld eller skadelig, som vi ikke ønsker.

For:                                         

Det vi giver opmærksomhed vokser     

                   

De værdifulde kvaliteter   

Vi kalder de positive træk ved personligheden Menneskelige kvaliteter, fordi mennesket er den eneste art, der har evnen til at udvikle dem.

Menneskelige kvaliteter vedrører personligheden, det vil sige ikke færdigheder og kunnen eller viden om teknik, sprog, matematik, historie håndværk, fysiske færdigheder, videnskab osv.

 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem