Igangværende Lektion
Kursus indhold

Vi snyder ikke hjernen - vi bruger den

 Retter vi vores tankes kræfter mod kroppen, vil vi opdage, at vi ikke alene kan styrke den, men også forvandle den.

-Dalai Lama

 

Hvordan kan vi BEVIDST bruge placeboeffekten?

I 1970/80’erne fik banebrydende læger og psykologer øje for at undersøge/eksperimentere med den gamle viden om Tankens kraft (Simonton, Siegel m.fl.)

Man tog fat på opgaven, fx hvad det er der gør, at nogle overlever sygdom, og andre ikke gør.

I 80’erne arbejdede den amerikanske læge B. Siegel succesrigt med sine patienter, idet han havde indset, at helbredelse afhænger af patientens sindstilstand. Han havde forsket i patientens indstilling til sin sygdom. Hans undersøgelser viste, at positive tanker og forventninger til helbredelse efter alvorlig sygdom, gør folk raske. Han skabte et miljø på hospitalsafdelingen, som var gennemstrømmet af håb og kærlighed. Medarbejderne blev oplært i netop de kvaliteter, der vækker gode tanker og optimisme. De ord der blev brugt, også når patienten var i narkose, var altid kærlige og fortrøstningsfulde.

Siegel så helbredelse ske for øjnene af sig, så effekten kunne måles empirisk, selvom der endnu ikke forelå videnskabelige beviser for hvordan helingsprocessen fungerede.

 

Tanken får form

En anden foregangsmand var lægen Simonton, som vakte stor interesse med sin brug af tanken og forestillingsbilleder i forbindelse med helbredelse af kræft.

Han lærte sine patienter at være afslappede, hvorefter de mentalt kunne forestille sig helbredelse, og skabe positive overbevisninger, som ville aktivere kroppens forsvar mod sygdom.

 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem