Igangværende Lektion
Kursus indhold

Bevidst Tænkning

Skyklapper eller ej

At tænke bevidst er ikke noget der sker automatisk, men snarere et valg vi kan foretage. Vi kan vælge, om vi vil gå sovende gennem livet, eller være vågne og opmærksomme på, hvad der foregår i vores tankeverden.

Vi tænker hele tiden, og tanker kan give os velbehag og glæde. Men forstår vi ikke at bruge tanken, gavner den os ikke, for den kan snige sig ind uden at vi er klar over det, og pine og plage os. Den gavner os kun, hvis vi er vågne og opmærksomme. Foretrækker vi at halvsove og famle os frem i blinde, kan vi aldrig føle os trygge på arbejde, i familielivet eller i forhold til nogetsomhelst, fordi vi ikke er i stand til at tænke.

Vi kan ikke leve uden at tænke, for alt hvad mennesket har opnået er udtryk for tænkeevne. At gå gennem livet med skyklapper på er at forråde sin kæreste ven - Tanken.

 

Vågn op!

Den indiske jesuiterpræst Anthony de Mello fortæller i bogen Bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed følgende:

En mand banker på sin søns dør.

Jamie, vågn op! Jamie svarer Jeg vil ikke op, far. Faren råber: Stå op, du skal i skole. Jamie siger Jeg vil ikke i skole.    

Hvorfor ikke? spørger faren. Af tre grunde svarer Jamie. For det første er det kedeligt, for det andet driller børnene mig, og for det tredje hader jeg skolen.  

Og faren siger Godt, nu skal jeg give dig tre grunde til, at du skal gå i skole: For det første er det din pligt, for det andet, fordi du er 45 år, og for det tredje, fordi du er skoleinspektør.

Vågn op, vågn op!

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem