Igangværende Lektion
Kursus indhold

Gode vaner er de bedste hjælpere

Vi er, hvad vi gør igen og igen.

Fortræffelighed er således ikke en handling, men en vane

-Aristoteles

Det afhænger af resultatet

Der er god grund til at kaste lys over vores vaner, da de nogen gange kan lede os i den helt forkerte retning. Vanen er i sig selv en fantastisk opfindelse. Uden den skulle vi lære de samme ting hver eneste dag. Vi skulle genlære alt, hvad vi gør, selv at sige vores navn og adresse. Så ja, vanen er vidunderlig med en vældig kraft - men om en vane er god eller dårlig afhænger af resultatet.  

Kraften er den samme, hvad enten den anvendes

på den gode eller dårlige vane    

Bedste ven og værste fjende

Vaner er både vores bedste venner og vores værste fjender. Vaner er nødvendige, men vi misbruger deres kraft ved at bruge dem på negativ vis, som kan genere og skade både os selv og andre.

En vane er udviklet ved gentagelse, og den kan fremme eller hæmme vores handlinger. Vaner er som en papegøje. Hvis du lærer den at synge smukke sange og sige kærlige ord, vil den gentage dem igen og igen. Men lærer du den at bande og svovle og genere dine gæster, er det det du får.

Overalt hvor vi færdes, har vi vores helt egen måde at være styret af vores vaner på. Nogen hæmmer og begrænser os, mens andre er til glæde for både os selv og andre. Vi kan være bundet så meget til vores dårlige følelses - og adfærdsmæssige vaner, som vi skilter med i det daglige, at de kan ødelægge familier, arbejdsliv, trivsel og vores sociale liv.

Bare sig Nej

Der er en historie om en ræv, der mistede sin hale i en fælde. Han kaldte alle de andre ræve sammen til et møde, og fortalte dem hvor vidunderligt det var at slippe af med sin hale. Men en gammel klog ræv rejste sig og sagde: Ville du råde os til at klippe vores haler af, hvis du stadig selv havde din egen? Og på den måde forstod de andre ræve, at det var et fupnummer.

 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem