Igangværende Lektion
Kursus indhold

Du FØLER som du TÆNKER

Det er vigtigt at lære, at man selv bestemmer sit eget Tankeindhold, og også selv kan bestemme, om det skal ændres eller ej.  

Mennesket er nysgerrigt, mennesket er i konstant udvikling fra fødsel til død. Vi lærer, vi søger viden, vi får oplysninger om menneskets liv fra tidernes morgen, vi studerer - også os selv.

Vi forsøger at definere os selv, nogle gange ved at sammenligne os med andre for at finde ud af, hvem vi er eller hvem vi gerne vil være. Men vi har ikke lært, hvordan de processer fungerer, der skal føre os frem til at kunne påvirke vores egen udvikling, og de forandringer der skal til, så vi kan blive den, vi vil være.

De gamle grækere filosoferede og filosoferede - Kend dig selv! Kend dine Tanker! - lød det. Men teori er teori, og der er brug for praksis, så vi kan lære, hvordan vi kan ændre os, og blive den bedste udgave af os selv. Løsningen kom, teorien og metoden så dagens lys: Du kan påvirke dine tanker og følelser, og udvikle dig i en bestemt retning.   

Og med det berømte udsagn:

 

Vor generations største opdagelse er, at menneskelige væsener

kan forvandle deres liv ved at forvandle deres indstilling til tingene

-William James, filosof/psykolog født 1876      

 

er vi på rette vej...      

Med Kognitiv terapi får vi rettet op på den manglende erkendelse af tankeprocessernes betydning. Man kan med sine tanker bygge op fra nederlag til succes, og nu får vi værktøjet til at skifte de gamle slidte Tanker ud med nye. Vi kan simpelthen:

🔒 Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem