Igangværende Lektion
Kursus indhold

Det hele starter med Tanken

Alting har en årsag og en virkning

Vi ligger som vi reder, siger vi. Alle vores handlinger har en konsekvens. Hvad enten vi kan li´ det eller ej, er det en kendsgerning, som ikke ændrer sig. Alle handlinger har et resultat, som vi må se i øjnene, for vi kan ikke kan undslippe det.  

Der er ingen steder årsag-virkningsprincippet ikke er.

Fik jeg ikke købt ind - ingen mad, i køleskabet. Fik jeg ikke ryddet op, roder huset. Fik jeg ikke vasket tøj, intet rent tøj. Men fik jeg købt ind og lavet mad, ja så har vi en ny konsekvens: Opvask. Og sådan fortsætter det.        

Ønsker vi fx at få en kærlig tæt relation til vores børn og være klar over, hvordan de har det, hvad de interesserer sig for, og hvem de omgås. Men ikke får investeret i den tid, der skal til for at være sammen med dem og lære dem at kende. Ja, så bliver konsekvensen en manglende dyb relation.  

Vi handler hele tiden, og det med stor glæde. Vi er igang hele tiden, og nogle gange står vi  “face to face” med konsekvenser, som vi ikke lige havde gennemskuet. Vi havde ikke set, hvor vores adfærd førte os hen, hvad vi sagde, hvordan vi reagerede. Eller i det hele taget fik tænkt over, hvad vores valg og beslutninger kunne bringe med sig.  

Det gælder for alle individer, men i det store billede på verdensplan tager årsag-virkningsprincippet sig noget mere dramatisk ud.

 

Mennesket har en fortræffelig hjerne

Mennesket har gjort store fremskridt gennem videnskaben. Der er gjort opdagelser indenfor teknologien, som vi for år tilbage anså for umulige, sågar udforskning af rummet. Så der er ingen tvivl om, at den menneskelige hjerne besidder overordentlig stor intelligens.

 

lock Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at læse teksten 

Log ind her >>>

Ikke medlem?

 Bliv medlem